(Ver)bouwen met BMN - Editie mei '17

Actieperiode: 1 t/m 26 mei

De BMN krant is een vakblad per doelgroep en staat boordevol krakende acties en informatie waarmee je sneller, efficiënter, kwalitatief beter en duurzamer kunt bouwen. Wil ook jij geen acties en interessante bouwinformatie missen? Schrijf je snel in!

In deze uitgave:

Klantverhaal: Marcel Looyschelder - Bouw- en Timmerbedrijf M.H. Looyschelder uit Arnhem


Advies, snelle levering en materiaalretour: ‘BMN maakt het mij zo gemakkelijk mogelijk!’

Ineens was daar het filmpje op YouTube. Met speels gemak plaatst een vriendelijk ogende vakman een scheidingswand met Ytong blokken. Maar dat is… Marcel Looyschelder, al jarenlang vaste klant bij BMN | Arnhem! Hij had inderdaad laatst die blokken besteld, zoals deze aannemer zo’n beetje álles bij ons inkoopt. ‘Klopt, omdat ik mijn materialen graag snel op locatie heb, of het nu voor een film- of bouwklus is’, lacht hij.

Bouw- en Timmerbedrijf M.H. Looyschelder bestaat negen jaar, maar Marcel kent sommige mensen daar al twintig jaar. ‘Vanaf mijn achttiende heb ik bijna elf jaar bij mijn vader gewerkt. Die was ook aannemer en ging toen al het liefst naar BMN, wat destijds nog Van Buren heette.’

Lees verder...

‘De relatie voelt vertrouwd. Tegenwoordig moet alles sneller en beter, maar ook goedkoper. BMN denkt daar goed in mee.’

Prijskrakers uitgelicht

Bekijk alle artikelen uit de actiekrant

Afbeeldingen kunnen afwijken. Type- en/of druk- en zetfouten voorbehouden. Het kan voorkomen dat de in deze actiekrant vermelde artikelen niet op een vestiging uit voorraad leverbaar zijn. Vanzelfsprekend kunnen deze artikelen op bestelling tegen de vermelde actieprijs worden geleverd, indien de bestelling plaatsvindt in de actieperiode m.u.v. op=op artikelen uit de actiekrant. Alle genoemde prijzen zijn in Euro en exclusief BTW.

‘Op elk vlak hebben we samen het maximale uit de financiële kaders gehaald.’

Project in beeld: Unieke gevels met ingefreedse tekening en kameleonkleuren


‘Rockpanel Chameleon is al bijzonder materiaal, maar dankzij de ingefreesde Rockpanel platen heeft dit complex écht een unieke uitstraling gekregen!’, aldus projectleider Theo van der Molen van Jorritsma Bouw Bolsward. Hij begeleidt de bouw van 92 appartementen in Leeuwarden. Theo is trots op het resultaat, maar vooral op de ketensamenwerking met onder meer BMN Drachten: ‘Op elk vlak hebben we samen het maximale uit de financiële kaders gehaald.’

In opdracht van woningcorporatie Elkien in Leeuwarden realiseren Jorritsma Bouw en Dijkstra Draisma gezamenlijk een nieuw wooncomplex. Het geheel bestaat uit een woontoren met 63 appartementen en 29 laagbouwappartementen. In het ontwerp had VNL Architecten een kunstzinnig idee verwerkt: geperforeerde metaalplaten die samen een afbeelding op de gevel vormen. Maar was dat haalbaar, zowel technisch als financieel?

Zoektocht naar oplossing
De bouwcombinatie legde het voor aan Marc de Hoop, productmanager van BMN. ‘Zo gaat dat vaak: er is wel iets moois bedacht, maar nog geen juiste uitvoering. Dan begint onze zoektocht om die ideeën tóch te kunnen waarmaken,’ vertelt Theo, ‘bínnen het gestelde budget.’ Om praktische, kwalitatieve en prijstechnische redenen adviseerde Marc gevelbekleding van Rockpanel in plaats van metaal, en organiseerde een gesprek met de architect en Rockpanel.

Enthousiast na proefmonster
‘De afbeelding zou dan in de gevelbekleding worden gefreesd in plaats van geperforeerd. De adviseur van Rockpanel gaf aan dat zijn platen zich daar goed voor lenen, maar dat we zelf iemand moesten vinden die dat kan. Marc wist waar we moesten we zijn’, aldus Theo. Marc vult aan: ‘Toen de architect een proefmonster had gezien was ook hij enthousiast. We hadden nog een goedkoper Plan B met folie op plaatmateriaal, maar dit is natuurlijk veel mooier.’

Lees verder...

Laatste nieuws voor de (ver)bouwer

Afbeelding

VELUX dakkapellen: extra ruimte met meer daglicht en frisse lucht

Met een VELUX dakkapel combineert u de voordelen van een traditionele dakkapel met die van een dakraam. Vergroot de leefbare ruimte in huis. Met meer daglicht en ventilatiemogelijkheden vergroot je bovendien het wooncomfort.

8 Goede redenen
1. Creëer meer woonruimte in huis
2. Tot wel drie keer meer daglicht dan een traditionele dakkapel
3. Kan binnen 1 dag gemonteerd worden*
4. In de meeste situaties vergunningsvrij te plaatsen
5. Onderhoudsarme buitenzijde door de aluminium afwerking
6. Ruime keuze uit type dakramen, afwerking en accessoires
7. Geen kraan nodig voor montage
8. Een compleet en voordelig alternatief

Dit zijn zomaar 8 redenen om voor een VELUX dakkapel te kiezen. Een VELUX dakkapel levert extra woonruimte met méér daglicht dan u met een traditionele dakkapel krijgt. Verschillende maten en varianten zijn standaard leverbaar. En heeft jouw klant de keuze gemaakt, dan is de dakkapel binnen één dag geplaatst! Kijk voor meer informatie op velux.nl/dakkapel.

Trainingen
Meld je nu aan voor een van onze dakkapel trainingen en wordt expert in het plaatsen van de VELUX dakkapel! Schrijf je in op www.velux.nl/trainingen.

Bekijk de Velux materialen op bmn.nl  

Afbeelding

Innovatieve deur-kozijncombinaties voor de transformatiemarkt

Veel leegstaande gebouwen bieden mogelijkheden voor herbestemming, verduurzaming en toekomstbestendig bouwen. Bij de transformatie van deze gebouwen is het belangrijk dat aan de brand-, geluid- en inbraakwerendheidseisen wordt voldaan. Het transformatieconcept van Theuma biedt deze garantie met kostenbesparende, geattesteerde deur-kozijncombinaties voor o.a. inpandige woningtoegang en bergingen:

• Inbraakwerend WK2, 30 minuten brandwerend en/of geluidwerend tot 42 dB (Rw,p)

• 40% snellere montage t.o.v. hardhouten kozijnen

• Minimaal 20% goedkoper dan hardhouten deur-kozijncombinaties

• Stalen nastelkozijn (1,5mm) voor metalstud- en prefabwanden

• De deur kan direct worden afgehangen: inmeten en CNC-bewerkingen zijn niet nodig

Als extra service nemen wij de werkvoorbereiding, bouwplaatscoördinatie en montage graag uit handen. Zo hebben onze klanten geen omkijken naar de deuren, kozijnen en het hang- en sluitwerk.

Afbeelding

De nieuwe vierkante afwerking voor stijlvol daglicht

De juiste hoeveelheid daglicht in een ruimte zorgt voor een comfortabele en gezonde leefomgeving. De Solatube kan vraagstukken omtrent daglicht oplossen. Denk hierbij aan plekken waar het daglicht met moeite kan komen. Zo kan een kelder bijvoorbeeld worden omgetoverd tot een kantoor. Voor iedere ruimte is er een passend Solatube daglichtsysteem; van kleine ruimtes zoals een toilet tot grotere ruimtes zoals stallen. De Solatube vangt het buitenlicht op met een koepel en transporteert het daglicht via een reflecterende buis. Een plafondplaat naar keuze verspreidt vervolgens aangenaam daglicht in iedere gewenste ruimte.

Naast de ronde plafondplaat, wordt er nu ook een nieuwe vierkante plafondplaat geïntroduceerd. Deze maakt gebruik van een rond naar vierkante reflectiebox bekleed met onze 99.7% reflecterende laag. Hierdoor presteert de Solatube zoals je gewend bent, maar met een stijlvolle vierkante afwerking. Voor deze afwerking zijn twee vertrouwde plafondplaten in vierkante vorm beschikbaar, de Justfrost satijnglas plafondplaat en de Optiview. Deze reflectiebox en plafondplaten zijn voor zowel de Solatube 160 DS (Ø 25 cm) als de 290 DS (Ø 35 cm) beschikbaar.

Bekijk hier alle uitgaven van de BMN (ver)bouwen krant.

Wij maken gebruik van cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden, social media functionaliteiten mogelijk te maken en om je relevante aanbiedingen te kunnen doen op basis van je interesses en voorkeuren. Door verder gebruik te maken van deze website ga je automatisch akkoord met ons cookiebeleid.