(Ver)bouwen met BMN - Editie juni '17

Actieperiode: 6 t/m 30 juni

De BMN krant is een vakblad per doelgroep en staat boordevol krakende acties en informatie waarmee je sneller, efficiënter, kwalitatief beter en duurzamer kunt bouwen. Wil ook jij geen acties en interessante bouwinformatie missen? Schrijf je snel in!

In deze uitgave:

Klantverhaal: Henk van Pijkeren - Van Pijkeren Woningbouw uit Dalfsen


Goede samenwerking meer waard dan ‘die paar cent inkoopvoordeel’

In het Overijsselse Dalfsen timmert Van Pijkeren Woningbouw al ruim een kwart eeuw aan de weg. Meerdere wegen zelfs, met verbouwingen, bedrijfspanden en als hoofdmoot jaarlijks circa 200 woningen. Veelzijdigheid troef dus, met BMN Nijverdal als hofleverancier. Henk van Pijkeren: ‘Voor veel materialen sluiten we jaarcontracten af, andere kopen we los in. Het contact is altijd prettig. Een meedenkende partner levert veel meer op dan een paar cent inkoopvoordeel.’

Van Pijkeren Woningbouw werkt met zo’n honderd vaste medewerkers en een flexibele schil van circa vijfentwintig vakmensen. Het bedrijf is thuis in woningbouw en utiliteitsbouw, in renovatie en nieuwbouw. Het grootste deel van de totaalomzet haalt het uit de woningbouw. Henk van Pijkeren: ‘Wij verwerken dus veel materialen als kalkzandsteen, cement, vloeren, gevelstenen en plaatmateriaal. BMN is daar sterk in. Wij werken graag met jaarcontracten: één keer kort steggelen over de prijs en we kunnen weer een heel jaar vooruit.’

Vlotte processen
Henk bedingt hiermee vaste, scherpe prijzen. Maar hoe zit het met de overige service van BMN? ‘Nou, we zitten natuurlijk niet alleen voor de prijs bij BMN’, reageert Henk. ‘Juist het totaalplaatje maakt dat BMN van grote waarde kan zijn. Er werken prettige, vakkundige mensen waarmee je goede afspraken kunt maken. Ook qua logistiek. Onze uitvoerders zijn daar erg blij mee. Vertrouwen en vlotte processen leveren veel meer op dan blindstaren op de inkoopprijs van materialen.’

Lees verder...

Vertrouwen en vlotte processen leveren veel meer op dan blindstaren op de inkoopprijs van materialen.

Prijskrakers uitgelicht

Bekijk alle artikelen uit de actiekrant

Afbeeldingen kunnen afwijken. Type- en/of druk- en zetfouten voorbehouden. Het kan voorkomen dat de in deze actiekrant vermelde artikelen niet op een vestiging uit voorraad leverbaar zijn. Vanzelfsprekend kunnen deze artikelen op bestelling tegen de vermelde actieprijs worden geleverd, indien de bestelling plaatsvindt in de actieperiode m.u.v. op=op artikelen uit de actiekrant. Alle genoemde prijzen zijn in Euro en exclusief BTW.

‘Dit is onze eerste keer met ModiWood. Prachtig materiaal. Ons assortiment is een product rijker!’

Project in beeld: Kleurrijke gevels van duurzaam hout


‘Aan de kust van Goeree-Overflakkee nadert de bouw van Strandresort Ouddorp Duin zijn voltooiing. Alle 234 recreatievilla’s van Landal GreenParks worden voorzien van ModiWood Colour gevelbekleding, mede op advies van BMN Delft. Dit thermisch gemodificeerde hout is extra duurzaam en verkrijgbaar in elke NCS-kleur. Stramann Bouw verzorgt de montage: ‘Dit is onze eerste keer met ModiWood. Prachtig materiaal. Ons assortiment is een product rijker!’

Hoofdaannemer van dit project is Ballast Nedam. De verschillende villa’s, die onder architectuur zijn ontworpen, worden rondom voorzien van kleurrijke, houten gevelplanken van ModiWood Colour. Mark Feldmann van Stramann Bouw: ‘Dit materiaal is licht van gewicht en uitstekend te verwerken. In dit park worden acht kleuren toegepast, wat een schitterend totaalbeeld oplevert. De natuurlijke uitstraling past bovendien perfect bij dit duingebied.’

Voorbereiden op werkplaats
De laatste bouwfase breekt bijna aan. Op de werkplaats van Stramann ligt het ModiWood al klaar. ‘Hier maken wij de planken voor elk huisje op maat. Ten eerste betekent dat snelle montage op de bouwplaats. Ten tweede optimale kwaliteit. Ingekorte kopse kanten moeten namelijk tweemaal geverfd en geseald worden. Dat gaat hier makkelijker dan op het strand’, zegt Mark. De speciale retouche-verf wordt met de rabatdelen meegeleverd. ‘De kwaliteit spat er vanaf.’

Vrijheid in kleurkeuze
‘Wat is ModiWood precies? Jack Oomens van leverancier Fetim legt uit: ‘De naam zegt het al: ModiWood is gemodificeerd hout. Door een proces van verhitting en afkoeling krijgt het zachthout eigenschappen die vergelijkbaar zijn met die van hardhout, zoals hoge duurzaamheid en zeer lage vochtopname waardoor het praktisch niet werkt. In dit geval is gekozen voor ModiWood Colour. Hierbij brengen wij een ijzersterke coating aan in elke gewenste RAL- of NCS-kleur. Dat kan al vanaf 50 m2. De architect heeft dus volledige kleurenvrijheid.’

Lees verder...

Laatste nieuws voor de (ver)bouwer

Afbeelding

Luchtdicht bouwen, een makkie met Ubbink! Geen luxe, maar noodzaak!

Luchtdicht bouwen lijkt ingewikkeld, maar met de slimme Luchtdicht Manchetten van Ubbink is dat voor doorvoeren een fluitje van een cent. Makkelijk te installeren en achteraf toepasbaar; breek of zaag daarvoor de manchet op de aangegeven breuklijn en snijd het membraam door. Dankzij de bijgeleverde reparatieset is de dichting snel en simpel hersteld. Renovatie of nieuwbouw, je laat woningen heel eenvoudig voldoen aan de eisen van deze tijd!

Waarom luchtdicht bouwen
Er zijn meer goede redenen om luchtdicht te bouwen, maar de belangrijkste is het besparen van energie. Luchtdicht bouwen levert een lagere energierekening op en draagt bij aan een beter energielabel voor de woning. Daarnaast is het van belang dat de beperking van de luchtdoorlatendheid van een woning is vastgelegd in het Bouwbesluit. Helemaal nu de EPC-eis in het Bouwbesluit steeds verder wordt aangescherpt. Via kieren, spleten en naden verdwijnt opgewarmde binnenlucht naar buiten en dringt koude lucht naar binnen: dubbel energieverlies! Ook kunnen luchtlekken tocht en vochtproblemen in de constructie veroorzaken. Met Ubbink is het nooit te laat om deze problemen aan te pakken!

De voordelen op een rij

 • Luchtdichte afsluiting voor dakdoorvoeren 
 • Verbetert Qv-waarde
 • Energiebesparing – draagt bij aan verbetering energielabel woning
 • Verbetert het binnenklimaat
 • Voorkomt vochtschade (houtrot/schimmel)
 • Ook achteraf toe te passen!

Productadvies op maat
Heb je vragen over de Luchtdicht Doorvoermanchetten? Kijk op www.ubbink.nl/luchtdichtbouwen.

Afbeelding

De nieuwe generatie Isover glaswol komt eraan!

Er komt een nieuwe generatie glaswol aan! Een generatie die voor veel comfort en een duurzamere leefomgeving gaat zorgen. Een generatie die niet alleen zachter oogt, maar het ook is!

Meer comfort start in de binnenafbouw
Sonepanel en Soneroll zijn de eerste isolatieproducten van de nieuwe generatie glaswol van Isover. Binnenkort kunnen verwerkers rekenen op nog meer installatiegemak en comfort tijdens het isoleren van scheidingswanden, voorzetwanden en plafonds. De platen en rollen zijn namelijk zachter en comfortabeler, maar nog steeds voorzien van een glasvlies, dus heel stevig! Bovendien is de vernieuwde glaswol nóg milieuvriendelijker en draagt deze bij tot een beter binnenklimaat.

De nieuwe generatie in het kort

 • SOFT TOUCH: aangenaam en zacht, comfort was nog nooit zo tastbaar!
 • INSTALLATIEGEMAK: stabiel en stevig, en daarmee gemakkelijker en sneller te verwerken.
 • DUURZAAM: milieuvriendelijk en zeer lage emissies, de beste in zijn klasse.
Afbeelding

Nieuw assortiment gevelbekleding: Rockpanel Stones

Steen wordt licht en buigzaam. Het brede aanbod Rockpanel gevelbekleding wordt uitgebreid met de nieuwe serie Rockpanel Stones, bestaande uit 11 designs. De panelen zijn licht van gewicht en even gemakkelijk te verwerken als hout met standaard gereedschap. De gevelplaten zijn snel te monteren met behulp van schroeven, nagels of lijm.

Daarnaast zijn ze even robuust en duurzaam als steen. De panelen worden standaard geleverd met een transparante ProtectPlus laag die extra bescherming biedt tegen graffiti en UV-straling. Door de extra beschermlaag wordt het vuil simpelweg door regenwater weggespoeld.

Rockpanel Stones panelen:

 • Licht van gewicht
 • Gemakkelijk te bewerken en monteren
 • Erkende levensduur van 60 jaar
 • Onderhoudsarm
 • Afmeting 3.050 x 1.200 mm, dikte 8 mm
Afbeelding

VELUX INTEGRA raamdecoratie betekent comfort gedurende de hele dag

Meer comfort met op afstand bedienbare raamdecoratie.

Uniek – Nieuw design
VELUX INTEGRA® raamdecoratie is helemaal opnieuw ontworpen. Het elegante design maakt van raamdecoratie een geheel nieuwe beleving, die versterkt wordt door de soepele, directe aandrijving.

Uniek – Getest op lange levensduur
De bediening is meer dan 13.500 keer getest aan de hand van eisen uit de alledaagse gebruikspraktijk. Gemaakt voor precisie en een lange levensduur!

Uniek – Stillere bediening
Een fluisterstille motor opent en sluit de raamdecoratie, zonder storende geluiden.

Uniek – Montage in enkele minuten
VELUX INTEGRA® raamdecoratie kan in slechts enkele minuten worden geïnstalleerd dankzij het innovatieve Pick&Click!® systeem. 

Afbeelding

Skantrae Buitendeuren

Het Skantrae buitendeurenassortiment biedt een breed programma voor- en achterdeuren met bijpassende glassoorten en optioneel diverse bewerkingen. Vanaf 1 mei 2017 is het assortiment buitendeuren verder uitgebreid met enkele nieuwe modellen voordeuren, beslagsets en hang- en sluitwerkpakketten.

Kies voor gemak, kies voor Skantrae!

Alle Skantrae buitendeuren kunnen geleverd worden inclusief diverse bewerkingen waardoor het werk makkelijker en schoner uitgevoerd kan worden. Met de keuze voor een hang- en sluitwerkpakket kies je voor nog meer gemak, veiligheid en een optimaal resultaat. Indien je de Skantrae buitendeur bestelt in combinatie met dit hang- en sluitwerkpakket dan ontvang je:

 • Meerpuntssluiting en scharnieren.
 • Beslagset inclusief kerntrekbeveiliging.
 • Alle bewerkingen en frezingen voor het beslag en meerpuntssluiting, inclusief armschaven.

Vanaf 1 mei 2017 is het assortiment hang- sluitwerkpakketten uitgebreid! Zie voor het actuele aanbod www.skantrae.com of vraag bij jouw BMN vestiging naar de mogelijkheden.

Bekijk hier alle uitgaven van de BMN (ver)bouwen krant.

Wij maken gebruik van cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden, social media functionaliteiten mogelijk te maken en om je relevante aanbiedingen te kunnen doen op basis van je interesses en voorkeuren. Door verder gebruik te maken van deze website ga je automatisch akkoord met ons cookiebeleid.