Tegelzetten met BMN - Editie juni '17

Actieperiode: 6 t/m 30 juni

De BMN krant is een vakblad per doelgroep en staat boordevol krakende acties en informatie waarmee je sneller, efficienter, kwalitatief beter en duurzamer kunt bouwen. Wil ook jij geen acties en interessante bouwinformatie missen? Schrijf je snel in!

In deze uitgave:

Klantverhaal: Martin van der Meulen - Tegelbedrijf H. van der Meulen uit Leeuwarden


Van generatie op generatie

Vaste klant sinds 1960. Dat kunnen niet veel bedrijven zeggen. Tegelbedrijf H. van der Meulen uit Leeuwarden wel. We spreken met Martin van der Meulen. Hij nam de zaak over van zijn vader én werkt nu samen met zijn eigen zoon. ‘BMN Bouwmaterialen heeft ons altijd uitstekend geholpen, ook in crisistijd. Zo’n relatie geef je graag door aan een volgende generatie.’

Met zeven mensen in vaste dienst en een vaste kern van partners is Tegelbedrijf H. van der Meulen een van de grotere tegelbedrijven in Friesland. Naast het verzorgen van tegelwerk levert en installeert het bedrijf ook sanitair. Zo kan het complete badkamers en toiletten inrichten. Recent leverde het bedrijf onder meer een project van 80 woningen op.

Scherp door de bocht
Zo lang als Martin zich kan heugen kwam zijn vader al bij BMN over de vloer. ‘Het zijn vakkundige en vooral prettige mensen om zaken mee te doen. Voor elke uitdaging hebben ze een oplossing. Elk probleem wordt snel opgelost. En als wij een keer scherp door de bocht moeten, gaan zij met ons mee. Dan krijg je nét dat zetje in de rug wat je nodig hebt’, aldus Martin.

Offertes snel binnen
De tegelzetter haalt bij BMN Leeuwarden alles van tegels en lijm tot zandcement en voegmaterialen. Martin: ‘Ideaal, net als de ruime voorraad. Soms móet je gewoon iets direct hebben. Kan allemaal; bij BMN weten ze altijd snel voor ons te schakelen. Mooi voorbeeldje: vorige week had ik voor een aannemer per direct twee offertes nodig. Ik ontving ze binnen een paar uur en de opdracht werd ons dezelfde dag nog gegund!’

Lees verder...

‘BMN Bouwmaterialen heeft ons altijd uitstekend geholpen, ook in crisistijd. Zo’n relatie geef je graag door aan een volgende generatie.’

Prijskrakers uitgelicht

Bekijk alle artikelen uit de actiekrant

Afbeeldingen kunnen afwijken. Type- en/of druk- en zetfouten voorbehouden. Het kan voorkomen dat de in deze actiekrant vermelde artikelen niet op een vestiging uit voorraad leverbaar zijn. Vanzelfsprekend kunnen deze artikelen op bestelling tegen de vermelde actieprijs worden geleverd, indien de bestelling plaatsvindt in de actieperiode m.u.v. op=op artikelen uit de actiekrant. Alle genoemde prijzen zijn in Euro en exclusief BTW.

‘De wensen van de Spaanse opdrachtgever zijn geheel conform plan gerealiseerd. Een vijfsterrenpuzzel was er niks bij.’

Project in beeld: 230 badkamers vol uitdagingen


Tweehonderddertig badkamers betegelen is al een forse klus. Nog uitdagender wordt het als op elke verdieping een ander kleurenpatroon moet worden aangebracht in verschillende variaties... én als de tijdsdruk flink oploopt! Tegelzetbedrijf Zeebregts uit Tilburg maakte het mee in Rotterdam, waar Pakhuis Meesteren wordt getransformeerd tot modern hotel. ‘Maar we hebben het geflikt, mede dankzij de inzet van BMN en Mosa. Het resultaat is fantastisch en de klant tevreden!’

Het monumentale pakhuis van het voormalige bedrijf Pakhuismeesteren krijgt 230 kamers en wordt ingericht door Teresa Sapey, de avant-garde architecte die ook de Room Mate Hotels in Barcelona en Pau ontwierp. De renovatie is in maart 2015 gestart door bouwbedrijf Van Agtmaal, een dochter van VolkerWessels, en is in juni 2017 opgeleverd.

Op het moment van schrijven heeft het tegelzetbedrijf nog een paar weken werk aan deze klus. Toch spreekt Joost Zeebregts over de laatste loodjes: ‘We zijn volop bezig met drie man, maar op het hoogtepunt van de tijdsdruk waren dat er wel vijftien. Tegelijkertijd! Oorspronkelijk zouden we in het voorjaar van 2016 beginnen, maar eigenlijk zijn we pas na de bouwvak goed op stoom gekomen.’

Vijfsterrenpuzzel
Inmiddels loopt het project al maanden op rolletjes. Al heeft dat wel wat voeten in aarde gehad, vertelt Joost, die zijn opdrachtgever Mosa-tegels had geadviseerd. ‘Daarop had de architecte een zeer uitgebreid plan gemaakt. Per verdieping één of twee kleurencombinaties van circa zeven verschillende tegels. Per kleur gemiddeld zes verschillende patronen. In totaal vijf verschillende kleurencombinaties. We kregen rond de vijfendertig tegelkleuren te verwerken! Aan zo’n complexe tegelkeuze kleven risico’s. Zo bleken sommige kleuren niet op tijd leverbaar omdat ze nog moesten worden geproduceerd. Door samen creatief om te springen met de planning is het uiteindelijk toch gelukt, zónder concessies te doen aan de tegelkeuze. De wensen van de Spaanse opdrachtgever zijn geheel conform plan gerealiseerd. Een vijfsterrenpuzzel was er niks bij.’

Lees verder...

Laatste nieuws voor de tegelzetter

Afbeelding

Magnum tegels: zeer groot formaat, minimale dikte

BMN introduceert Magnum designtegels. Tegels van zeer groot formaat met een geringe dikte van 6 mm. De tegels zijn licht, sterk en verkrijgbaar in veel variaties. Dat betekent optimale vrijheid voor ontwerpers en tegelzetters. De formaten gaan zelfs tot 160x320 cm! Daarbij is het mogelijk de tegels in bijna iedere vorm en afmeting te laten snijden. De tegels zijn geschikt als vloer- en wandtegel. Drie leveranciers van BMN hebben een magnumlijn aan hun assortiment toegevoegd.

  • Floorgres
    steen en metaal met neutrale tinten en duidelijke lijnen

  • Rex
    marmer, steen en houtdesign

  • Casa Dolce Casa en Casamood
    klassieke en moderne oppervlakken in steen en hout
Afbeelding

Revoir Paris keramische tegels

De keramische tegels van Revoir Paris zijn reproducties van oude cementtegels. De prachtige motieven zijn tijdloos en passen in elk interieur. De tegels zijn vorstbestendig, onderhoudsvriendelijk en toepasbaar in alle ruimtes.

CottoceramiX B.V. is importeur en groothandel van vele andere bijzondere tegels van o.a. de volgende merken:  Adex | Albarello | Alcoceram | Antic Decor | Castelo | Codicer 95 | EnergieKerr | Heritage Tile Collection | La PortA | Marrackech | Marlborough | Natucer | Quintessenza | Revoir Paris | Stone Age | Tonalite | Vives.

Bekijk hier alle uitgaven van de BMN tegelzet krant.

Wij maken gebruik van cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden, social media functionaliteiten mogelijk te maken en om je relevante aanbiedingen te kunnen doen op basis van je interesses en voorkeuren. Door verder gebruik te maken van deze website ga je automatisch akkoord met ons cookiebeleid.