Je bedrijfsaccount is geblokkeerd en je kunt geen bestellingen plaatsen. Neem contact op met de vestiging.

Eerste locatie Circulaire Houtloop BMN

07 oktober 2022

BMN Den Bosch heeft als eerste locatie van BMN een inzamelpunt voor afvalhout. In samenwerking met Unilin sluiten wij ons hiermee aan bij de Circulaire Loop Hout. Dit is een volledig transparante, duurzame oplossing die in de basis niet duurder is dan andere afvalverwerkers, maar zo wordt het hout wel hergebruikt voor nieuwe producten!


Samen met leveranciers is BMN continue bezig om processen te verduurzamen. Zo leggen we steeds meer focus op een afvalloze bouwplaats. Dat houd in dat er steeds meer mogelijkheden zijn voor het retour laten halen van afval op jouw bouwplaats. Er zijn al mogelijkheden voor isolatie, dakramen en pallets. In samenwerking met Unilin komt daar nu dus hout bij voor onze interne processen. In een speciale afvalcontainer bij BMN Den Bosch verzamelen wij als BMN nu ons afvalhout of onbruikbaar hout. Spoedig zullen wij hier meer locaties aan toevoegen.

100% herwonnen hout

Wat er met het ingezamelde hout gebeurd? Unilin verwerkt het ‘herwonnen hout’ voor de productie van kwalitatieve spaanplaten en MDF. Zij geven het herwonnen hout dus een tweede leven, waarmee er 4.000 bomen per dag gered worden van de kap. Wij kopen deze spaanplaten en MDF vervolgens weer in, vandaar de Circulaire Loop Hout.

Verwerking afvalhout door Unilin