Renovatiebeurs

Woningrenovatie en energiezuinig renoveren

Woningrenovatie en energiezuinig renoveren werden bij de Bouwzone Renovatiebeurs 2014 volop onder de aandacht gebracht. De Bouwzone Renovatiebeurs is de eerste praktijkgerichte beurs met complete renovatieoplossingen onder één dak.  De beurs is opgezet vanuit echte bouwdelen; fundering, vloer, gevel, dak, afbouw. Elk bouwdeel wordt vertegenwoordigd door een aantal leveranciers. Gecombineerd laten zij specifieke bouwoplossingen zien.

Praktijkgericht worden er op de beurs oplossingen voor de bouw gepresenteerd. Hierdoor is het direct inzichtelijk hoe een combinatie van verschillende producten resulteert in een totaaloplossing voor het betreffende renovatieprobleem.

Terugblik Bouwzone Renovatiebeurs

De eerste Bouwzone Renovatiebeurs was één grote interactieve belevenis. Deze praktijkgerichte beurs presenteerde geen losse stands, maar complete renovatieoplossingen per bouwdeel: fundering, vloer, gevel, dak, afbouw. Ook stond er een complete woning waarin allerlei totaaloplossingen te zien waren. Daarnaast stonden veilig werken en duurzaam bouwen centraal. De beurs was leerzaam en zeer inspirerend, bekijk hier een impressie van de beurs

Wat is de Bouwzone Renovatiebeurs?

Nooit meer puzzelen bij renovaties, maar direct weten welke totaaloplossing er is voor jouw opdracht? Dat is wat je ziet op de Bouwzone Renovatiebeurs. Geen stands, maar tot in detail uitgewerkte praktijksituaties op het gebied van renoveren. Stap in de kruipruimte enontdek praktische oplossingen voor isolatie en vochtregulatie. Verbeter geluidsisolatie met innovatieve technieken en producten. Of smeer zelf diverse pleisters en tegellijmen en ervaar het verschil. 

De Bouwzone Renovatiebeurs is de eerste praktijkgerichte beurs met complete renovatieoplossingen onder één dak en opgezet vanuit de bouwdelen:

  • Fundering
  • Vloer
  • Gevel
  • Dak
  • Afbouw

Voor wie is de Bouwzone Renovatiebeurs?

De Renovatiebeurs is bedoeld voor ZZP’ers, aannemers, klusbedrijven, renovatiespecialisten en uitvoerende bouw. Staat uw vakgebied niet in het rijtje, maar wilt u toch graag praktijkgerichte oplossingen, dan bent ook u uiteraard van harte welkom.

Thema’s

Door alle totaaloplossingen heen staan drie thema’s centraal:

  • Luchtdicht renoveren
  • Innovatief renoveren
  • Gezond en veilig renoveren

Luchtdicht renoveren

Vanwege het toenemende belang van energiebesparing en optimaal comfort is er meer aandacht gekomen voor de factoren die van invloed zijn op de energieverspilling. Hierdoor wint luchtdicht renoveren en bouwen steeds meer terrein in onze sector. Met de komst van zogenaamde passiefhuizen* is aangetoond dat luchtdichtbouwen goed mogelijk is. De overheid heeft als doel om in 2020 de CO2 uitstoot van de gebouwde omgeving met 20% te verminderen, dit vraagt om een specialistische en professionele aanpak. Maar hoe zit het met ventilatie en luchtdicht renoveren? Wat is de relatie van luchtdicht renoveren met het nieuwe Bouwbesluit? Wat is een blowdoortest en een thermografische scan? Tijdens de Bouwzone Renovatiebeurs komt u het allemaal te weten en kunt u uw opgedane kennis direct toepassen.

* Een passiefhuis heeft een energienota van 0 euro en een aangenaam binnenklimaat. Dit wordt bereikt door uitstekende (schil)isolatie en effectieve kierdichting.

Innovatief renoveren

De tijd staat niet stil. Ook niet binnen de bouwsector. Nieuwe producten en diensten worden ontwikkeld met als doel uw werkzaamheden makkelijker, leuker, efficiënter en gezonder te maken. Tijdens de Bouwzone Renovatiebeurs krijgt u tal van innovatieve producten, oplossingen en diensten te zien op het gebied van renoveren.

Gezond en veilig renoveren

Bij een renovatie telt het eindresultaat. Maar de weg er naar toe is minstens zo belangrijk. Gezond en veilig werken is niet alleen voor u en uw medewerkers van belang; ze bepalen ook uw professionaliteit en daarmee hoe uw klant naar u kijkt. Wist u dat 70% van de ongevallen in de bouw worden veroorzaakt door: - De val van een ladder (29%) - Val van hoogte: dak, verdieping etc. (21%) - Contact met vallende objecten of bewegende delen van een machine (18%) De oplossingen lijken voor de hand liggend, maar helaas gaat het nog geregeld fout met alle gevolgen van dien. Tijdens de Bouwzone Renovatiebeurs laten we u kennismaken met diverse oplossingen en producten voor maximale veiligheid. 

Wij kijken uit naar de Bouwzone Renovatiebeurs in 2017. Jullie ook? De exacte datum van de Bouwzone Renovatiebeurs 2017 zal hier bekend worden gemaakt.

 

Wij maken gebruik van cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden, social media functionaliteiten mogelijk te maken en om je relevante aanbiedingen te kunnen doen op basis van je interesses en voorkeuren. Door verder gebruik te maken van deze website ga je automatisch akkoord met ons cookiebeleid.