Je bedrijfsaccount is geblokkeerd en je kunt geen bestellingen plaatsen. Neem contact op met de vestiging.

Prijswijzigingen

In verband met de onzekere situatie op de grondstoffenmarkt krijgen wij regelmatig prijsaanpassingen van onze leveranciers. Dit zal ook de verwachting zijn voor 2022. Neem altijd voor de meest actuele prijs contact op met de contactpersoon van uw vestiging. 

Snel naar:


Energietoeslag

Op dit moment worden we geconfronteerd met extreme energie- en brandstofprijzen. Vandaar dat wij genoodzaakt zijn om per 1 april 2022 op alle magazijn gebracht orders een energietoeslag van 1% door te berekenen. Uiteraard zal deze energietoeslag komen te vervallen op het moment dat de situatie zich weer normaliseert.

Pallettarieven

Ook op pallets zien wij dat onze leveranciers steeds hogere tarieven aan ons door belasten. Hierdoor zijn wij genoodzaakt om ook onze tarieven (en retourtarieven) voor de europallets te verhogen. De tarieven van onze europallets zullen per 1 juli 2022 stijgen van 15 euro naar 20 euro.

Zoals aangegeven stijgen ook de retourtarieven: van 13,50 euro naar 18 euro. Ook de retourtarieven gaan per 1 juli 2022 in, je krijgt dus al direct het retourtarief van 18 euro terug bij inlevering van een europallet.


Prijswijzingen per productgroep

Hieronder treft u per productgroep een indicatie aan van de verwachte prijsstijging, dan wel prijsdaling. Voor isolatiemateriaal en bouwstaal gelden dagprijzen.

Per 1 oktober 2022 verwachten wij de volgende prijswijzigingen:

Tegellijmen ca. 4%
Tegels ca. 6-15%
Keramische dakpannen ca. 10-15%
Gevelstenen ca. 25-35%
Keramische binnenmuurstenen ca. 3-10%
Kunststeen dorpels ca. 5-6%
EPS isolatie ca. +/- 8-10%
Glaswol isolatie (sonepanel) ca. 10%
Steenwol isolatie ca. 10%
Isovlas ca. 5%
Sanitair (diversen) ca. 3-10%
Keukenapparatuur ca. 5-8%

Prijswijzingen per productgroep

Hieronder treft u per productgroep een indicatie aan van de verwachte prijsstijging, dan wel prijsdaling. Voor isolatiemateriaal en bouwstaal gelden dagprijzen.

Per 1 juni 2022 verwachten wij de volgende prijswijzigingen:

Tegels ca. 5%
Gevelstenen ca. 5-20%
Cement en mortels ca. 9%
Systeemplafonds ca. 8%
Muurverven en sierpleisters ca. 7%
PIR isolatie ca. 3-25%
Resol isolatie ca. 9%
Steenwol isolatie ca. 15%
EPS Dakelementen ca. 8-10%
Golfplaten ca. 8%
PS combinatievloeren ca. 30-35%
Betonliggers ca. 30-44%
Gevelbekleding ca. 7,5%
Okoume ca. 5%
Populieren multiplex ca. 15%

Let op! Deze lijst is niet volledig, het betreft de belangrijkste productgroepen en leveranciers en een globale indicatie van hun prijsstijgingen. Voor een actuele prijs van een specifiek product, verwijzen wij graag naar uw vestiging.


Verwachting komende maanden

De voortdurende onrust op de wereldmarkt en stijgende energieprijzen leiden tot een verwachte prijsstijging gedurende de komende maanden. Voor dakpannen en gevelstenen zal een groot aantal leveranciers een energietoeslag gaan heffen van ongeveer 10%. 

De onzekerheid maakt het lastig om op dit moment een reële inschatting te maken van de verwachte verhogingen in alle productgroepen.


Meer informatie

Voor meer informatie verwijzen wij je graag door naar onze vestiging of je eigen contactpersoon.

Bekijk ook: